"> استاد اصفهانی - صنایع دستی آبان

زندگینامه استاد علی ظریفی اصفهانی

ظریف اصفهانیاستاد علی ظریفی اصفهانی فرزند حسین بن غلامعلی، هنرمند توانای معاصر. متولد ۱۲ اردیبهشت ۱۳۱۵ در محلّه مسجد جامع اصفهان می‌باشد که از سن چهارسالگی کار قلم‌زنی را شروع کرده و هم‌اکنون بیش از ۷۰ سال است که در شاخه‌های مختلف، قلم‌زنی می‌کند. وی از سن چهارتا هفت‌سالگی نزد استادی در کاروانسرای حاجی علی کار می‌کرد. کاروانسرایی که در آن کار می‌کرد یک کاروانسرا در سطح عالی مملکت بود یعنی آنجا یک دانشگاه هنر بود که اکثر هنرمندان بزرگ اصفهان درزمینهٔ نقاشی، قلم‌زنی و میناکاری در آنجا کار می‌کردند. از سن هفت‌سالگی تا ده‌سالگی نزد استاد تقی پشوتن کار می‌کرد. در سن ده‌سالگی بود که فهمید قلم‌زنی را دوست دارد. وی در این هنر ابتکارها و نوآوری‌های قابل‌توجهی انجام داده و نقوش زیبایی را بر فلزات حکاکی کرده است.
استاد ظریفی علاقه خاصی به گیاهان و خصوصاً برگ درخت انگور داشته و طرح‌های خلاقانه زیبایی به وجود آورده و بر اشیاء فلزی قلم‌زنی کرده است. انگور و حاصل آن یعنی مِی در عرفان ایرانی نماد عشق و تکامل یافتن انسان عارف است. مدام برای خود در شیوه‌های مختلف قلم‌زنی کار می‌کرد و همه شیوه‌ها را امتحان کرد.

تقریباً بیست سال پیش برای اولین بار موفق به برجسته‌کاری روی ظرف به‌صورت نازک شد به‌گونه‌ای که اساتید آن زمان به وی می‌گفتند که قطعه برجسته را جداگانه ساخته و آن را به بدنه لحیم کرده است، در حالیکه در آن زمان لحیم مس وجود نداشت. وی اکنون درزمینه‌ی شبکه کاری مشغول به فعالیت می‌باشد.
بسیاری از آثار او در موزه‌های داخل و خارج کشور نگهداری می‌شوند. ازجمله یک گل لاله که نقوش چنگ و اسلیمی به‌صورت مُشَبَّک بر روی آن قلم‌زنی و اجراشده است و نزد استاد اصغر رستمیان موجود بوده است.
وی چندین سال در دانشکده پردیس (دانشگاه هنر) اصفهان برای هنرجویان تدریس نموده است. از زندگی این هنرمند فرهیخته فیلم مستند ”درویش فلزات” به کارگردانی محمد یارمحمّدلو ساخته شده است